Page 59 - KobiEfor Kasım 2025
P. 59
TARIM TEKNOLOJ1LER1 VE ENDÜSTR1S1
Keskinoğlu, Anuga 2025 Fuarı ile dünya pazarlarına açıldı
Türkiye’nin en büyük piliç eti ve yumurta üreticilerinden etinden hazırlanan Keskinoğlu Tütsülenmiş Piliç Jumbo Sosis
Keskinoğlu, 4-8 Ekim 2025’te Almanya’da Köln Messe Fuar gibi yeni geliştirilen ürünleri de ilk kez dünya pazarlarına su-
Merkezi’nde gerçekleştirilen ve dünyanın en nuldu. Keskinoğlu Genel Müdürü
büyük gıda ve içecek fuarı Anuga 2025’e ka- Önder Matlı, “Dünya trendlerini çok ya-
tıldı. Avrupa Birliği (AB) standartlarındaki en kından takip ediyoruz, kısa ve uzun va-
modern üretim teknolojileriyle donatılmış 4 deli planlarımızı sürekli güncelliyoruz.
farklı tam entegre yumurta işleme tesisinde AB ülkelerine ileri işlenmiş ürünler ve
günlük 5 milyon adedin üzerinde yumurta ve tavuk döner ihraç etmemizi sağlayacak
günlük 400 bin adet piliç eti işleme, yıllık 30 yetki belgesini aldık. 6 kıtada 66 ülkeye
bin ton işlenmiş piliç eti üretim kapasitesine ihracat gerçekleştiriyoruz. Fuarlar,
sahip Keskinoğlu, Türkiye Milli Katılım 2025’te kendimize koyduğumuz başta
Alanı’ndaki standında, piliç eti, pratik piliç Japonya olmak üzere, Uzak Doğu pa-
ürünleri, sofralık yumurta, pastörize yumurta zarında güçlenme hedefimiz için değerli
ve viyol gibi 100’den fazla çeşit ürününü dünyanın en büyük platformlar. AB ülkeleri de takip edilmesi gereken ve bizim
alıcılarına tanıttı. Keskinoğlu’nun tamamı piliç göğüs fileto için potansiyel barındıran pazarlar” dedi.
Case IH Yeni Bahçe Serisi traktörlerinin lansmanı Bursa’da yapıldı
TürkTraktör’ün premium markası Case IH, Faz 5 emis- JXC, Farmall X, Farmall C AD2 ve Farmall A AD4 serilerinde
yon seviyesine sahip, en son teknoloji traktörleri, ekipmanları ise artık fabrika çıkışlı olarak TTConnect Filo ve Araç Takip
ve hassas tarım ürünlerini Bursa Tarım Fuarı’nda beğeniye Sistemi bulunuyor. Traktörlerimizin yanı sıra tüm çiftçileri-
sundu. JXB serisi ve JXE Multi tek çeker modellerini ilk kez mizi Case IH Density Büyük Balya Makinesi, Pnömatik Has-
Bursa’da tanıtan Case IH, JXE, JXC, sas Ekim Makinesi, RedPro
Farmall X, Farmall C AD2 ve Farmall Küçük Balya Makinesi, RedPro
A AD4 serileriyle de standında yerini Toprak İşleme Makinesi ve
aldı. TürkTraktör Ticari İş Lideri Ahmet RedPro Pulluklar gibi verimli ve
Canbeyli, premium özellikleriyle pro- çevreci ekipmanlarımızı yakından
fesyonellerin tercihi olan Case IH’in incelemeye davet ediyoruz.”
son teknoloji ürünlerini Bursa’da çift- TürkTraktör, geleceğin tarımına
çilerle buluşturmanın mutluluğu yönelik yenilikçi çözümlerini
içinde olduklarını söyledi: “Case IH drone teknolojisiyle desteklemeye
dr
devam ediyor. 30 litrelik insansız
ürün gamımızda tamamen yeni bir Ahmet d e
Canbeyli
ha
seri olan JXB modellerimizi fuarda ta- hava aracıyla saatte 150 dönüm
ilaçlama
ke
nıtıyoruz. Ayrıca JXE Multi serimize eklenen yeni tek çeker r ilaçlama yapılabiliyor ve geleneksel püskürtme yöntemlerine
en
or
v
e
y
apılabiliy
gel
traktörlerimiz de ziyaretçilerimizin ilgisine sunuluyor. JXE, kıyasla önemli ölçüde su tasarrufu sağlanıyor.
Özyeğin Üniversitesi’nde tarımın ve gıdanın geleceği konuşuldu
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Migros rütüldü. Özyeğin Üniversitesi Araştırma, İnovasyon ve Etkiden
iş birliğiyle düzenlenen FAO Talks (FAO Konuşmaları) panel Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr . M. İrşadi Aksun, bu panel
serisinin ilk durağı, Özyeğin Üniversitesi Sürdürülebilirlik serisiyle gençlerin sürdürülebilir tarım, gıda güvenliği, iklim
Platformu ev sahipliğinde ger- değişikliği ve biyolojik çeşitlilik gibi
çekleşti. FAO’nun 80. yılı vesilesi konularda bilinçlenmesini ve sürece
ve Dünya Gıda Günü çerçeve- aktif katılımını hedefliyoruz” dedi.
sinde, “Daha iyi bir yaşam ve Moderatörlüğünü Sürdürülebilir
daha iyi bir gelecek için el ele” te- Yaşam Elçisi ve FAO Gıda Şampiyonu
masıyla düzenlenen etkinlik; ta- Dilara Koçak’ın üstlendiği Panel’de,
rımsal ve kültürel mirasın FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr.
korunması, iklim değişikliğiyle Ayşegül Selışık, Migros Özel Markalı
mücadele, gıda güvenliği, dijital Ürünler & Dış Ticaret İş Geliştirme &
dönüşüm, kadın üreticilerin güç- Bölgeler Pazarlama Direktörü Cavit
lenmesi ve sürdürülebilir gastronomi, biyolojik çeşitlilik ve Metin, Seraf Restoranın Şefi Sinem Özler , Yemek Kültürü Ya-
sürdürülebilir tarım gibi konularda gençlerle uzmanları bu- zarı Nazlı Pişkin, Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak
luşturdu. Panel, “365 Gün Eylem” kampanyasıyla paralel yü- Sanatları Bölüm Başkanı Dr . Aslı Zuluğ konuştu.
Kas m 2025 KobiEfor 59

