Page 132 - KobiEfor_Ocak_2016
P. 132

GIDA/TUR‹ZM














                                                           Narven Termal Sa¤l›k Kasabas›,

                                                           y›lda 400 bin kifliyi a¤›rlayacak
          Bo¤az’›n ezberbozan lezzet
                                                              Bolu’da, 250 milyon dolara mal olacak Türki-
          elçisi; Yelken Restaurant                        ye’nin ilk termal sa¤l›k kasabas› kuruluyor.  Narven
                                                           Termal Sa¤l›k Kasabas› 450 bin metrekare alan›yla
            Yeniköy’de, fl›k dekorasyonu ve leziz Akdeniz mut-
                                                           Bolu’nun ikinci büyük yerleflim alan› olmaya haz›r-
          fa¤›yla Yelken Restaurant, usta fleflerin haz›rlad›¤›
                                                           lan›yor. Türkiye turizmine katk› sa¤layacak olan
          yenilikçi lezzetler, farkl› tatlar›n eklendi¤i yeni me-
                                                           Narven, ayn› zamanda Bolu halk›n›n da yeni istih-
          nüsüyle çok iddial›. Dalyan’dan mavi yengeç, Antak-
                                                           dam alan› olacak. 7200 yatak kapasiteli kasaba, his-
          ya’dan k›rma zeytin, Tarsus’tan helva, Samsun’dan
                                                           seli gayrimenkul sistemiyle Ocak 2016’dan itibaren
          hamsi, Adana Karatafl’tan bal›k yumurtas›, Trak-
                                                           misafirlerini a¤›rlayacak.
          ya’dan turflu lezzetler Yelken’in vazgeçilmezleri ara-
          s›nda.
                                                           “Dengelenme”  zaman›!
          Tarih kokan köfteci:                                                          Grand Hyatt ‹stan-
          Özcanlar Köfte                                                             bul, yeni y›l›n ilk gün-
                                                                                     lerini yenilenerek ge-
            Özcanlar Köfte, yarat›c›s› oldu-                                         çirmek isteyenleri,
          ¤u meflhur Tekirda¤ Köftesi’nin                                             masözlerin flifal› el-
          tarihi reçetesinin 62. y›l›n› kutlu-                                       lerinde hafiflemeye
          yor. Trakya eti, Tekirda¤ usülü                                            ve özel ya¤larla uy-
          haz›rl›k ve usta ifli ›zgara. Kendi                                         gulanan “Dengeleme
          çiftli¤ini kuran Özcanlar Köfte,                 Masaj›”n› deneyimlemeye davet ediyor. Otel bünye-
          Trakya’n›n otlaklar›nda, aç›k ha-                sindeki Gaia Spa, yeni y›lda huzurlu günler geçir-
          vada beslenen hayvanlar›n etleri-                mek için bir bafllang›ç oluyor. Masaj Ocak ay›na özel
          ni kullanarak köfte haz›rl›yor.                  yüzde 15 indirimli.


          Godiva’dan ‘deniz tuzlu                          Ankara’da ilk
          bitter çikolata’                                 Hilton Garden Inn Oteli
            Godiva 2016 Yeni Y›l Koleksiyonu’nun y›ld›z› “deniz  Hilton Worldwide’›n
          tuzlu bitter çikolata” lezzet tutkunlar›n› bekliyor.  (NYSE: HLT) ödüllü otel
          Swarovski tafll› süslemeli özel tasar›m hediye kutu-  markas› Hilton Garden
          lar› ve yeni lezzetleriyle koleksiyon, tüm Godiva ma-  Inn, Ankara’da, Hilton
          ¤azalar› ve www.godivatr.com online ma¤azas›nda.  Garden Inn Ankara Gi-
          Godiva çikolata fleflerinin trüf ve pralinleriyle ta-  mat’›n aç›l›fl›n› gerçek-
          mamlanan Koleksiyon, bu y›l, ‘Sütlü Bademli’ ve ‘De-  lefltirdi.176 odal› tesis,
          niz Tuzlu Bitter Carres’ lezzetleriyle çikolata sever-  markan›n Ankara’daki
          lere sofistike tatlar sunuyor.                   ilk yat›r›m› olmas›n›n yan›s›ra bölgede faaliyet gös-
                                                           teren ilk uluslararas› otel zinciri olma özelli¤ini tafl›-
                                                           yor. Hilton Garden Inn Ankara Gimat Genel Müdürü
                                                           Levent Özaygen, ifl seyahatleri için oteli seçen ko-
                                                           nuklar›n kentin sanayi bölgesine kolay ulafl›m rahat-
                                                           l›¤› yaflad›klar›n›n alt›n› çiziyor.


          132 KobiEfor Ocak 2016
   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137