Page 87 - KobiEfor_Agustos_2015
P. 87

HABER



             Tekirda¤ Köftesi’nin lezzet adresi;


            Özcanlar Köfte


         T       rakya eti, Tekirda¤ usü-  si; soya veya mekanik k›yma

                                            Hiçbir koruyucu, katk› madde-
                 lü haz›rl›k ve usta ifli ›z-
                 gara... Küçük lokanta-
                                          içermez. 1953’te nas›lsa bugün
                 larda yöreye has tek-
                                            Mestan Özcan, Özcanlar Köf-
                 niklerle haz›rlanan Te-  de öyle üretilir” diyor.
          kirda¤ Köftesi’nin lezzeti… De-  te’nin büyüme öyküsünü flöyle
          ¤iflmeyen, 60 y›lda yüzbinlerce  özetliyor: “Özcanlar, kapasite ar-
          kez test edilen lezzetin s›rr›…  t›r›m› ve altyap›n›n oluflturulma-
          Lezzet standard›n› bu kadar     s›n›n ard›ndan 2007’de, Astori-
          uzun süre koruyabilmenin koflu-  a’da aç›lan 150 kiflilik restoran›y-
          lu ise aile reçetesinin yan›s›ra et  la ‹stanbullu müdavimleriyle ‹s-
          kalitesinin de y›llar içinde mu-  tanbul’da bulufltu. Ard›ndan Ma-
                                                          2
          hafaza edilmesi. ‹flte bu sebeple  xi flubesini 1000 m ’nin üzerinde
          Özcanlar Köfte, kendi çiftli¤ini  kapal› alana sahip Tekirda¤ Sahil
          kurmufl ve sadece Trakya’n›n     restoran›na tafl›d›. 2010’da 500
          otlaklar›nda, aç›k havada besle-  kiflilik Tekirda¤ Beyazköy fiubesi
          nen hayvanlar›n etlerini kullan›-  aç›ld›.  2012 Haziran’da  yüksek
          yor, hayvanlar›n yemlerini dahi  kapasiteli Beyazköy ve Sahil flu-
          kendisi üretiyor.               belerine yo¤un taleple günlük
            Aileden köfteci iki usta; ‹smail  4.000 konuk ile kendi rekorunu
          ve Arif Özcan kardefllerin 1953’te  k›ran Özcanlar, A¤ustos 2012’de
          kurduklar› Özcanlar Köfte, bu-  ‹stanbul Skyport’ta 6. restoran›n›
          gün 6 flubesi ve 350’nin üzerinde  açt›.”
          çal›flan›yla hizmet veren bir zin-  Mestan Özcan, bugün günde
          cir restaurant grubu. Özcanlar  10 binin üzerinde konuk a¤›rla-
          Köfte Genel Müdürü Mestan Öz-   yan ve ‹stanbul’da 2 flubesi bulu-
          can, Özcanlar Köfte’yi benzerle-  nan Özcanlar Köfte’nin 2016’da
          rinden farkl› k›lan özelli¤inin ge-  yeni flubeler açmay› hedefledi¤i-
          leneksel lezzetleri en do¤al yön-  ni anlat›yor: “Önceli¤imiz Trakya
          temlerle günümüze tafl›malar›    ve ‹stanbul. Lüleburgaz, Edirne,
          oldu¤unu söylüyor.              Keflan, Çanakkale ve Silivri’de
            Besiden ›zgaraya kadar uza-   minimum 350-400 kifliyi ayn› an-
          nan tüm üretim süreci, ziraat ve  da a¤›rlayan veya günlük 1500
          g›da mühendislerince kalite ve  kifliyi a¤›rlayabilecek noktalar
          hijyen; aile gelene¤ini sürdüren  olacak.”
          lezzet üstadlar›nca da usül ve    Özcanlar Köfte’nin meflhur
          lezzet kontrolünden geçiyor.    köftelerini eve de götürmek
                     Mestan Özcan, “Ön-   mümkün. ‘Eve ne götürmek is-
                       celi¤imiz daima    tersiniz’ uygulamas› kapsam›nda
                        üretim ve üretti-  yap›lan piflime haz›r köfte ve et
                        ¤imizden yüzde    sat›fl›, restoran d›fl›na da tafl›n-
                         100 emin ol-     m›fl ve iki adet et market hizme-
                         makt›r. Özcan-   te girmifl. Özcan, Tekirda¤ köfte-
                         lar’›n meflhur    siyle bafllayan üretim maceras›-
                         köfteleri sade-  n›n; kaflarl›, kasap ve sat›r köfte-
                         ce gerçek etten  nin ard›ndan yüzde 100 dana eti
                            üretilir.     sucuk ve ayran, üzüm suyu, pey-
                                          nir helvas› gibi yan ürünlerle de-
                                          vam ederek Özcanlar’›n bir g›da
                                          markas› olma yolculu¤una dö-
                         Mestan Özcan
                                          nüfltü¤ünü ifade ediyor.
                                                                                    A€ustos 2015 KobiEfor 87
   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92