Page 172 - KobiEfor_Mart_2012
P. 172
HABER
Lezzetin ad›; B&N Burger
Noodle Kitchen
Amerikan ve Asya mutfa¤›n›n
vazgeçilmez lezzetleri hamburger
ve noodle çeflitlerini, uygun
bütçe ve aile s›cakl›¤›nda
buluflturan B&N Burger Noodle
Kitchen, ‹stanbul’un en sevilen
mutfaklar›ndan olmaya aday.
A merikan ve Asya mutfa¤›- Marmaris’ten, zeytinlerin Bur-
n›n vazgeçilmez lezzet-
sa Gemlik’ten, kaflar peyni-
leri olan hamburger
ri ve gravyerin Kars’tan
ve noodle (Çin ve
geldi¤ini anlat›yor. En
Japon erifltesi) çe-
na etinden yap›lan
flitlerini kendi yorumuyla su- çok yüzde yüz taze da-
nan B&N Burger Noodle Kitc- B&N Burger, B&N No-
hen, Ataköy Marina Park’ta odle, 21-24 gün aras›n-
tam Bak›rköy Deniz ‹skele- da yüzde 60-65 nemli
si’nin yan›bafl›nda. Mutfak Sa- ortamda 4-6 derecede
natlar› Akademisi mezunu Y›ld›z dinlendirilmifl et Dry Age,
Tunçay ve orta¤› Türkiye’nin en genç ya¤s›z löp et üzerine çekirdekli
ve yetenekli fleflerinden Hüseyin Kurt, meka- hardal sürülüp, taze baharatlarla tat-
n›n ismini belirlerken özellikle kitchen (mut- land›r›lm›fl k›t›rlarla birlikte ›zgarada piflirilen
fak) dediklerini anlat›yor. ve bademli patetes püresi ve rokfor sosla su-
Haftasonlar›na özel menüler haz›rlayan, nulan B&N Steak, Thai soslu julyen sebzeler-
konsept partilerin, do¤umgünleri, özel tema- le haz›rlanm›fl Japon salatas›, tatl›larda ise s›-
l› partilerin düzenlenebildi¤i mekan 65 kifli cak çikolatal› kek, k›zarm›fl dondurma, balka-
kapasiteli. Y›ld›z Tunçay, et ve süt ürünlerinin bakl›, kestaneli, wasabili dondurma, cheese-
Bal›kesir’den özel çiftliklerden, dondurman›n cake ve limonlu parfenin, içeceklerde ise Ba-
el yap›m› Girandola’dan, kahvalt›l›k bal›n l›kesir fien fiarapç›l›k’tan gelen fiiraz ve Mer-
lo’nun, Gülor flaraplar›n›n, salatal›k, limon,
zencefil ve yeflil elmadan oluflan detoks içe-
ce¤inin tercih edildi¤ini dile getiriyor.
“Mutfa¤›m›z aç›k. Hijyene çok önem veri-
yoruz. Ben ve bir flef arkadafl›mla birlikte haf-
tada 1 gün noodle ve sushi üzerine workshop
düzenliyoruz” diyen Hüseyin Kurt, Mart ve Ni-
san ay›nda Sal› ve Perflembe akflamlar› da
Y›ld›z Tunçay’›n cheesecake yap›m›na iliflkin
workshop düzenleyece¤ini anlat›yor. Bu et-
kinliklerde amaç, mutfakta güzel yemekler
yapman›n keyfini konuklarla paylaflmak.
‹kili, yeni açt›klar› mutfaklar›n›n ikinci y›l›-
n› doldurmas›n›n ard›ndan ikinci B&N Burger
Noodle Kitchen’› Ba¤dat Caddesi’nde açmak
istiyor. Uzun vadeli hedeflerinde ise 10 B&N
Kitchen’a ulaflmak var. Catering ifline de gi-
ren ikili 200 kifliye kadar VIP catering hizme-
ti veriyor. Konsept menüler düzenleyen ikili,
davet, organizasyon, aç›l›fl ve özel etkinlikle-
re hizmet sunuyor.
172 KobiEfor Mart 2012

