Page 172 - KobiEfor_Mart_2012
P. 172

HABER


               Lezzetin ad›; B&N Burger



                             Noodle Kitchen




                                                          Amerikan ve Asya mutfa¤›n›n
                                                        vazgeçilmez lezzetleri hamburger
                                                          ve noodle çeflitlerini, uygun
                                                            bütçe ve aile s›cakl›¤›nda
                                                         buluflturan B&N Burger Noodle
                                                         Kitchen, ‹stanbul’un en sevilen
                                                          mutfaklar›ndan olmaya aday.

           A        merikan ve Asya mutfa¤›-                       Marmaris’ten, zeytinlerin Bur-
                    n›n vazgeçilmez lezzet-
                                                                     sa Gemlik’ten, kaflar peyni-
                    leri olan hamburger
                                                                       ri ve gravyerin Kars’tan
                    ve noodle (Çin ve
                                                                        geldi¤ini anlat›yor. En
                    Japon erifltesi) çe-
                                                                         na etinden yap›lan
           flitlerini kendi yorumuyla su-                                 çok yüzde yüz taze da-
           nan B&N Burger Noodle Kitc-                                   B&N Burger, B&N No-
           hen, Ataköy Marina Park’ta                                    odle, 21-24 gün aras›n-
           tam Bak›rköy Deniz ‹skele-                                   da yüzde 60-65 nemli
           si’nin yan›bafl›nda. Mutfak Sa-                              ortamda 4-6 derecede
           natlar› Akademisi mezunu Y›ld›z                           dinlendirilmifl et Dry Age,
           Tunçay ve orta¤› Türkiye’nin en genç                  ya¤s›z löp et üzerine çekirdekli
           ve yetenekli fleflerinden Hüseyin Kurt, meka-    hardal sürülüp, taze baharatlarla tat-
           n›n ismini belirlerken özellikle kitchen (mut-  land›r›lm›fl k›t›rlarla birlikte ›zgarada piflirilen
           fak) dediklerini anlat›yor.                ve bademli patetes püresi ve rokfor sosla su-
              Haftasonlar›na özel menüler haz›rlayan,  nulan B&N Steak, Thai soslu julyen sebzeler-
           konsept partilerin, do¤umgünleri, özel tema-  le haz›rlanm›fl Japon salatas›, tatl›larda ise s›-
           l› partilerin düzenlenebildi¤i mekan 65 kifli  cak çikolatal› kek, k›zarm›fl dondurma, balka-
           kapasiteli. Y›ld›z Tunçay, et ve süt ürünlerinin  bakl›, kestaneli, wasabili dondurma, cheese-
           Bal›kesir’den özel çiftliklerden, dondurman›n  cake ve limonlu parfenin, içeceklerde ise Ba-
           el yap›m› Girandola’dan, kahvalt›l›k bal›n  l›kesir fien fiarapç›l›k’tan gelen fiiraz ve Mer-
                                                      lo’nun, Gülor flaraplar›n›n, salatal›k, limon,
                                                      zencefil ve yeflil elmadan oluflan detoks içe-
                                                      ce¤inin tercih edildi¤ini dile getiriyor.
                                                        “Mutfa¤›m›z aç›k. Hijyene çok önem veri-
                                                      yoruz. Ben ve bir flef arkadafl›mla birlikte haf-
                                                      tada 1 gün noodle ve sushi üzerine workshop
                                                      düzenliyoruz” diyen Hüseyin Kurt, Mart ve Ni-
                                                      san ay›nda Sal› ve Perflembe akflamlar› da
                                                      Y›ld›z Tunçay’›n cheesecake yap›m›na iliflkin
                                                      workshop düzenleyece¤ini anlat›yor. Bu et-
                                                      kinliklerde amaç, mutfakta güzel yemekler
                                                      yapman›n keyfini konuklarla paylaflmak.
                                                        ‹kili, yeni açt›klar› mutfaklar›n›n ikinci y›l›-
                                                      n› doldurmas›n›n ard›ndan ikinci B&N Burger
                                                      Noodle Kitchen’› Ba¤dat Caddesi’nde açmak
                                                      istiyor. Uzun vadeli hedeflerinde ise 10 B&N
                                                      Kitchen’a ulaflmak var. Catering ifline de gi-
                                                      ren ikili 200 kifliye kadar VIP catering hizme-
                                                      ti veriyor. Konsept menüler düzenleyen ikili,
                                                      davet, organizasyon, aç›l›fl ve özel etkinlikle-
                                                      re hizmet sunuyor.

           172 KobiEfor Mart 2012
   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177