Page 165 - KobiEfor_Mayis_2011
P. 165
TUR‹ZM
Argos in Cappadocia Ödüllendirildi
Arkitera Mimarl›k Merkezi taraf›ndan “Kentsel Kalite
için Diyalog” slogan› ile ilk kez 2008’de bafllat›lan Ar-
kiparc etkinli¤inde bu y›l ikinci kez gayrimenkul ödül-
leri sahiplerini buldu. 6 kategori aras›nda yer alan otel
kategorisinde verilen “Gayrimenkul Gelifltirme” ödülü-
nün sahibi Argos in Cappadocia oldu. 15 y›ll›k bir res-
torasyon öyküsüne sahip Argos in Cappadocia projesi,
A¤a Han ödüllü Turgut Cansever’in dan›flmanl›¤›nda
Kapadokya bölgesinde çok say›da gayrimenkul gelifltirme, konut resto-
rasyonu, çevre koruma ve sosyokültürel mekan projeleri üzerinde çal›-
flan Argos Yap› taraf›ndan hayata geçirildi. Argos in Cappadocia, çevre-
ye duyarl›, sürdürülebilir bir kentsel dönüflüm projesi olarak Kapadok-
ya’n›n gelifliminde önemli bir model oluflturuyor. Uçhisar yerleflimi öze-
linde bölgenin terk edilmifl ve büyük ölçüde y›k›l›p harap olmufl 40 ci-
var›nda evin, uzun u¤rafllarla restore edildi¤i otelde, geleneksel motifler
günümüzün mimari dili ile ahenkli bir flekilde bir araya getiriliyor.
Wineport Lodge A¤va Butik Otel Aç›ld›
Wineport Lodge A¤va Türkiye’nin dört bir yan›ndan getirilmifl özel do¤al
tafllar kullan›larak oluflturulmufl özgün bir mimariye sahip. 12 odas›yla
2
hizmet veren otel, Göksu Irma¤›’na 60 metre k›y›s›, 350 m iskelesi ve
2
3500 m genifl bahçesiyle dikkat çekiyor. Ad›n›, tarih ve lezzeti ça¤r›flt›-
ran flaraptan alan Wineport Lodge A¤va, özel mahzeninde çok özgün ve
zengin bir kav bulunduruyor. Dünya fiarap’lar› içerisinde sayg›nl›k kazan-
m›fl, ad›n› duyurmufl Türk flaraplar›n›n müflterilerine sunuldu¤u butik
otelde, gece nehir k›y›s›nda yak›lan atefl etraf›nda s›cak flarap ikram›, ge-
cenin ilerleyen saatlerinde nehrin derinliklerine tekne ile gezi, havuz ke-
nar›nda sevgiliye özel keman eflli¤inde dans, Hisar Kalesi’ne, Gökbiat fle-
lalesine gezi, orman içerisinde trekking turlar› gibi hizmetler sunuluyor.
Armoni’den Yemek Keyfi
Armoni Restaurant, fiiflli Plaza’n›n girifl kat›nda hiz-
mete bafllad›. Armoni Restaurant, Sodexo’nun glo-
bal ve yerel hizmet deneyiminden hareketle, farkl›
damak tatlar›na hitap eden mönüler sunuyor. Yarat-
t›¤› ortam ve tasar›m detaylar›yla dikkat çeken Ar-
moni Restaurant’›n mimari konsepti Ongun & Ça¤-
layan Mimarl›k taraf›ndan gerçeklefltirildi. 180 kifli
ayn› anda dünya mutfa¤›n›n farkl› lezzetlerini tada-
biliyor. Armoni Restaurant’›n Türkiye’de ve dünyada Nünyo’da Ortado¤u Aç›l›m›
Sodexo aç›s›ndan önemli bir aflama oldu¤unu vur-
gulayan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi A.fi. Genel Etiler Alkent’te, üç senedir al›flkanl›k yaratan
Müdürü Eflref Hamamc›o¤lu, “Yerinde hizmet yöne- Nünyo Lokanda, farkl› bir heyecan yaflan›yor.
timi anlay›fl›yla sektörün tam kalbinde yer al›yoruz. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Kurucu
Tüketici trendleri de farkl› bir aflamaya gitti¤i için Baflkan› Yrd. Doç. Dr. Gül Küçükaltan ve ödüllü
hizmetlerimizi perakende segmentine tafl›maya ka- mutfak flefi Korhan Büyüksuda; Nazan Ak›n-
rar verdik. 2011 ortas›nda ise ikinci bir restoran› türk’ün sahibi oldu¤u ve mutfak flefli¤ini de
flimdiden planl›yoruz” diye konufltu. yapt›¤› Nünyo Lokanda’da buluflarak tüm mari-
fetlerini sergilemeye bafllad›. Nünyo Lokan-
da’ya ortak olan akademisyen flefler, birlikte
uzun süren araflt›rmalar ve denemeler sonucun-
da, Ortado¤u Mutfa¤›’n›n de¤iflik soslar› ve pi-
flirme tekniklerini harmanl›yor.
May›s 2011 KobiEfor 165