Page 165 - KobiEfor_Mayis_2011
P. 165

TUR‹ZM



           Argos in Cappadocia Ödüllendirildi
                          Arkitera Mimarl›k Merkezi taraf›ndan “Kentsel Kalite
                          için Diyalog” slogan› ile ilk kez 2008’de bafllat›lan Ar-
                          kiparc etkinli¤inde bu y›l ikinci kez gayrimenkul ödül-
                          leri sahiplerini buldu. 6 kategori aras›nda yer alan otel
                          kategorisinde verilen “Gayrimenkul Gelifltirme” ödülü-
                          nün sahibi  Argos in Cappadocia oldu. 15 y›ll›k bir res-
                          torasyon öyküsüne sahip Argos in Cappadocia projesi,
                          A¤a Han ödüllü Turgut Cansever’in dan›flmanl›¤›nda
           Kapadokya bölgesinde çok say›da gayrimenkul gelifltirme, konut resto-
           rasyonu, çevre koruma ve sosyokültürel mekan projeleri üzerinde çal›-
           flan Argos Yap› taraf›ndan hayata geçirildi. Argos in Cappadocia, çevre-
           ye duyarl›, sürdürülebilir bir kentsel dönüflüm projesi olarak Kapadok-
           ya’n›n gelifliminde önemli bir model oluflturuyor. Uçhisar yerleflimi öze-
           linde bölgenin terk edilmifl ve büyük ölçüde y›k›l›p harap olmufl 40 ci-
           var›nda evin, uzun u¤rafllarla restore edildi¤i otelde, geleneksel motifler
           günümüzün mimari dili ile ahenkli bir flekilde bir araya getiriliyor.


                                         Wineport  Lodge A¤va Butik Otel Aç›ld›
                                         Wineport Lodge A¤va Türkiye’nin dört bir yan›ndan getirilmifl özel do¤al
                                         tafllar kullan›larak oluflturulmufl özgün bir mimariye sahip. 12 odas›yla
                                                                                            2
                                         hizmet veren otel, Göksu Irma¤›’na 60 metre k›y›s›, 350 m iskelesi ve
                                                2
                                         3500 m genifl bahçesiyle dikkat çekiyor. Ad›n›, tarih ve lezzeti ça¤r›flt›-
                                         ran flaraptan alan Wineport Lodge A¤va, özel mahzeninde çok özgün ve
                                         zengin bir kav bulunduruyor. Dünya fiarap’lar› içerisinde sayg›nl›k kazan-
                                         m›fl, ad›n› duyurmufl Türk flaraplar›n›n müflterilerine sunuldu¤u butik
                                         otelde, gece nehir k›y›s›nda yak›lan atefl etraf›nda s›cak flarap ikram›, ge-
                                         cenin ilerleyen saatlerinde nehrin derinliklerine tekne ile gezi, havuz ke-
                                         nar›nda sevgiliye özel keman eflli¤inde dans, Hisar Kalesi’ne, Gökbiat fle-
                                         lalesine gezi, orman içerisinde trekking turlar› gibi hizmetler sunuluyor.


            Armoni’den Yemek Keyfi

            Armoni Restaurant, fiiflli Plaza’n›n girifl kat›nda hiz-
            mete bafllad›. Armoni Restaurant, Sodexo’nun glo-
            bal ve yerel hizmet deneyiminden hareketle, farkl›
            damak tatlar›na hitap eden mönüler sunuyor. Yarat-
            t›¤› ortam ve tasar›m detaylar›yla dikkat çeken Ar-
            moni Restaurant’›n mimari konsepti Ongun & Ça¤-
            layan Mimarl›k taraf›ndan gerçeklefltirildi. 180 kifli
            ayn› anda dünya mutfa¤›n›n farkl› lezzetlerini tada-
            biliyor. Armoni Restaurant’›n Türkiye’de ve dünyada  Nünyo’da Ortado¤u Aç›l›m›
            Sodexo aç›s›ndan önemli bir aflama oldu¤unu vur-
            gulayan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi A.fi. Genel  Etiler Alkent’te, üç senedir al›flkanl›k yaratan
            Müdürü Eflref Hamamc›o¤lu, “Yerinde hizmet yöne-   Nünyo Lokanda, farkl› bir heyecan yaflan›yor.
            timi anlay›fl›yla sektörün tam kalbinde yer al›yoruz.  Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Kurucu
            Tüketici trendleri de farkl› bir aflamaya gitti¤i için  Baflkan› Yrd. Doç. Dr. Gül Küçükaltan ve ödüllü
            hizmetlerimizi perakende segmentine  tafl›maya ka-  mutfak flefi Korhan Büyüksuda; Nazan Ak›n-
            rar verdik.  2011 ortas›nda ise ikinci bir restoran›  türk’ün sahibi oldu¤u ve mutfak flefli¤ini de
            flimdiden planl›yoruz” diye konufltu.               yapt›¤› Nünyo Lokanda’da buluflarak tüm mari-
                                                              fetlerini sergilemeye bafllad›.  Nünyo Lokan-
                                                              da’ya ortak olan akademisyen flefler, birlikte
                                                              uzun süren araflt›rmalar ve denemeler sonucun-
                                                              da, Ortado¤u Mutfa¤›’n›n de¤iflik soslar› ve pi-
                                                              flirme tekniklerini harmanl›yor.


                                                                                      May›s 2011 KobiEfor 165
   160   161   162   163   164   165   166   167   168   169   170