Page 121 - KobiEfor_Kasim_2014
P. 121
DUDULLU OSB
Biltur Catering yat›r›m ata¤›na kalkt› Türkiye’nin en büyü¤ü oldu
Bilfen fiirketler Grubu ifltiraki Üretimde hassasiyet:
Sezai
olan Biltur Catering, birçok sek- Sar›kç› müflteri memnuniyeti
törde ve çeflitli flehirlerde fabrika Sezai Sar›kç›, kalite sistemleri
yat›r›mlar›n› art›rarak 200’ün üze- gere¤i tedarikçilerin denetimin-
rindeki firmaya ulaflt›. ‹stanbul’da; den sat›n almaya, üretimden su-
Dudullu, K›raç, Kocaeli’de Gebze numa kadar tüm prosesleri kon-
ve Ankara’da OST‹M’de 4 operas- trol ettiklerini belirtiyor. Menüle-
yon mutfa¤› yat›r›m› gerçekleflti- rinde bulunan tüm s›cak yemekle-
ren ve toplam 60 bin porsiyon üze- ri sabah saat 6.30’da üretmeye
ri günlük yemek üretimi gerçek- bafllad›klar›n› kaydeden Sar›kç›,
lefltiren Biltur Catering, 2015 y›l›n- sürece iliflkin flu bilgileri veriyor:
da ‹zmir, Antalya ve Bursa’ya fabri- “Üretimi saat 9.30 gibi tamamla-
ka (mutfak) açmaya haz›rlan›yor. nan yemeklerimiz thermoboxlar›-
Biltur Genel Müdür Yard›mc›s› m›za konularak sevkiyat araçlar›-
Sezai Sar›kç›, yat›r›mlar sonucun- m›zla sevk ederiz. Böylece s›cak
da Türkiye’nin sektöründe en bü- yemekler için kritik s›cakl›k olan
yük firmalar›ndan biri olduklar›n› 65 C’nin alt›na düflmemesi sa¤la-
ve 2015 sonu itibar›yla 500 firma- n›r. Kesinlikle gece üretimi yap-
n›n toplu yemek ihtiyac›n› karfl›la- mamaktay›z.”
may› hedeflediklerini aç›kl›yor. Biltur Catering’de görev alan
Firma, 2015’in sonunda istihdam›n› ise 500’den tüm personelin periyodik olarak sa¤l›k kontrolleri-
700’e ç›karacak. Sektörde fiyat rekabetinden s›yr›- nin yap›ld›¤›n› aktaran Sar›kç›, yemek menüleri
larak a¤›rl›kl› kurumsal firmalara ulaflmak iste- konusunda dikkat ettikleri hususlar› flöyle anlat›-
diklerini belirten Sar›kç›, yat›r›mlar›nda sanayi yor: “Menüler haz›rlan›rken ilgili kurum veya iflye-
bölgelerine öncelik verdiklerinin alt›n› çiziyor. rinde hizmet verece¤imiz kiflilerin a¤›rl›kl› yafl or-
Anadolu’nun geneline yay›lmak gibi bir stratejileri talamas›, erkek veya kad›n a¤›rl›kl› olup olmama-
olmad›¤›n›n alt›n› çizen Sar›kç›, “Fiyat rekabetinin s›, yapt›klar› iflin niteli¤i, harcad›klar› ortalama ka-
yüksek oldu¤u flehirde yer almak istemiyoruz. Bil- lori miktarlar› dikkate al›nmaktad›r. Menüler mev-
fen okullar› kökenli firma olmam›z nedeniyle üre- simsel sebze ve meyvelerden oluflmakta olup
tim stratejimizde sektörden ayr›lan özelliklerimiz mevsiminde yetiflmeyen meyve ve sebzeye menü-
var. Hassasiyetimiz yüksek. Reçete usulü üretim lerimizde yer verilmemektedir.” Üretimde kullan-
yap›yor; ö¤renci, beyaz yakal›lar ve mavi yakal›lar d›klar› k›zartmal›k ya¤lar›n polaritesinin düzenli
için farkl› menü seçenekleri sunuyoruz” diyor. olarak polarimetre cihazlar›yla ölçüldü¤ünü akta-
ran Sar›kç›, polaritesi 20’nin üzerine ç›kan ya¤lar
Biltur’un kalitesi belgeli insan sa¤l›¤› için risk oluflturaca¤› için kullanma-
Üretim kapasitesi ile tafl›ma yemekte sektörün d›klar›n›, polaritesi yüksek ya¤lar› Çevre Bakanl›-
iddial› kurumu olan Biltur Catering’in en önemli ¤›’n›n yetkilendirdi¤i kurulufla tutanak ile teslim
art›lar›ndan birini kalite belgeleri oluflturuyor. ‹fl- ettiklerini paylafl›yor.
letme Kay›t Belgesi, ISO 9001:2008 Kalite Sistemi Üretim prosesini denetleyip kontrol edemedik-
Belgesi, ISO 190001:2007 ‹fl ve ‹flçi Sa¤l›¤› Güven- leri için katk› maddesi içeren haz›r ürünleri (haz›r
li¤i Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 14001:2004 Çev- çorba, haz›r patates püresi vb) üretimde kullan-
re Yönetim Sistemi, TS ISO 10002:2006 Müflteri mad›klar›n› dile getiren Sar›kç›, bunun yerine bu
Memnuniyeti Yönetim Sistemleri belgelerine sahip tip ürünleri kendi mutfaklar›nda haz›rlad›klar›n›
olan Biltur Catering, sadece belgelere sahip ol- duyuruyor. Sar›kç›, flunlar› dile getiriyor: “Tesisi-
makla kalmay›p sistemleri 40 kifliden oluflan g›da mizde kulland›¤›m›z tüm etler için mutlak surette
mühendisinin kontrolüyle uyguluyor. Faaliyetleri- hayvana ait sa¤l›k raporu, veteriner hekim kesim
nin detaylar›n› Sar›kç› flöyle anlat›yor: “Biltur Ca- raporu ve etin sevk edildi¤i araca ait araç dezen-
tering olarak grup bünyemizde yeralan tüm okul- feksiyon raporu istenmektedir. Bu raporlardan
lar›m›z›n sabah kahvalt›lar›, ö¤le yemekleri, ikindi herhangi biri bulunmad›¤› takdirde sözkonusu et-
beslenmeleri ile birlikte flirketlerinde istihdam et- ler depolar›m›za al›nmamaktad›r. Köfte yap›m›nda
tirdikleri personellerine d›flar›dan yemek sat›n vakumlu ambalajlarda kemiksiz parça et sat›n al-
alan her türlü iflyeri, fabrika vb lokasyonlara ye- makta olup tesisimizdeki k›yma makinelerinde et-
mek hizmeti vermekteyiz. Yemek hizmeti tafl›ma leri çekerek köfte yapmaktay›z. Kesinlikle haz›r
yemek olabilece¤i gibi yerinde üretim yaparak da köfte ve haz›r k›yma kullanmamaktay›z. Kullan›lan
sözkonusu hizmeti verebilmekteyiz.” Biltur’un hiz- tüm meyve sebzeler mutfa¤›m›za günlük taze ola-
metleri aras›nda her türlü cateringin yan›s›ra kok- rak gelir ve bu meyve sebzeler mikro klorlar ile y›-
teyl, brunch, coffee break de yeral›yor. kama havuzlar›nda dezenfekte edilir.”
120 KobiEfor Kas›m 2014