Page 121 - KobiEfor_Kasim_2014
P. 121

DUDULLU OSB



           Biltur Catering yat›r›m ata¤›na kalkt› Türkiye’nin en büyü¤ü oldu

              Bilfen fiirketler Grubu ifltiraki                               Üretimde hassasiyet:
                                                                   Sezai
           olan Biltur Catering, birçok sek-                      Sar›kç›   müflteri memnuniyeti
           törde ve çeflitli flehirlerde fabrika                              Sezai Sar›kç›, kalite sistemleri
           yat›r›mlar›n› art›rarak 200’ün üze-                            gere¤i tedarikçilerin denetimin-
           rindeki firmaya ulaflt›. ‹stanbul’da;                           den sat›n almaya, üretimden su-
           Dudullu, K›raç, Kocaeli’de Gebze                               numa kadar tüm prosesleri kon-
           ve Ankara’da OST‹M’de 4 operas-                                trol ettiklerini belirtiyor. Menüle-
           yon mutfa¤› yat›r›m› gerçekleflti-                              rinde bulunan tüm s›cak yemekle-
           ren ve toplam 60 bin porsiyon üze-                             ri sabah saat 6.30’da üretmeye
           ri günlük yemek üretimi gerçek-                                bafllad›klar›n› kaydeden Sar›kç›,
           lefltiren Biltur Catering, 2015 y›l›n-                          sürece iliflkin flu bilgileri veriyor:
           da ‹zmir, Antalya ve Bursa’ya fabri-                           “Üretimi saat 9.30 gibi tamamla-
           ka (mutfak) açmaya haz›rlan›yor.                               nan yemeklerimiz thermoboxlar›-
              Biltur Genel Müdür Yard›mc›s›                               m›za konularak sevkiyat araçlar›-
           Sezai Sar›kç›, yat›r›mlar sonucun-                             m›zla sevk ederiz. Böylece s›cak
           da Türkiye’nin sektöründe en bü-                               yemekler için kritik s›cakl›k olan
           yük firmalar›ndan biri olduklar›n›                             65 C’nin alt›na düflmemesi sa¤la-
           ve 2015 sonu itibar›yla 500 firma-                             n›r. Kesinlikle gece üretimi yap-
           n›n toplu yemek ihtiyac›n› karfl›la-                            mamaktay›z.”
           may› hedeflediklerini aç›kl›yor.                                 Biltur Catering’de görev alan
           Firma, 2015’in sonunda istihdam›n› ise 500’den   tüm personelin periyodik olarak sa¤l›k kontrolleri-
           700’e ç›karacak. Sektörde fiyat rekabetinden s›yr›-  nin yap›ld›¤›n› aktaran Sar›kç›, yemek menüleri
           larak a¤›rl›kl› kurumsal firmalara ulaflmak iste-  konusunda dikkat ettikleri hususlar› flöyle anlat›-
           diklerini belirten Sar›kç›, yat›r›mlar›nda sanayi  yor: “Menüler haz›rlan›rken ilgili kurum veya iflye-
           bölgelerine öncelik verdiklerinin alt›n› çiziyor.  rinde hizmet verece¤imiz kiflilerin a¤›rl›kl› yafl or-
           Anadolu’nun geneline yay›lmak gibi bir stratejileri  talamas›, erkek veya kad›n a¤›rl›kl› olup olmama-
           olmad›¤›n›n alt›n› çizen Sar›kç›, “Fiyat rekabetinin  s›, yapt›klar› iflin niteli¤i, harcad›klar› ortalama ka-
           yüksek oldu¤u flehirde yer almak istemiyoruz. Bil-  lori miktarlar› dikkate al›nmaktad›r. Menüler mev-
           fen okullar› kökenli firma olmam›z nedeniyle üre-  simsel sebze ve meyvelerden oluflmakta olup
           tim stratejimizde sektörden ayr›lan özelliklerimiz  mevsiminde yetiflmeyen meyve ve sebzeye menü-
           var. Hassasiyetimiz yüksek. Reçete usulü üretim  lerimizde yer verilmemektedir.” Üretimde kullan-
           yap›yor; ö¤renci, beyaz yakal›lar ve mavi yakal›lar  d›klar› k›zartmal›k ya¤lar›n polaritesinin düzenli
           için farkl› menü seçenekleri sunuyoruz” diyor.   olarak polarimetre cihazlar›yla ölçüldü¤ünü akta-
                                                            ran Sar›kç›, polaritesi 20’nin üzerine ç›kan ya¤lar
              Biltur’un kalitesi belgeli                    insan sa¤l›¤› için risk oluflturaca¤› için kullanma-
              Üretim kapasitesi ile tafl›ma yemekte sektörün  d›klar›n›, polaritesi yüksek ya¤lar› Çevre Bakanl›-
           iddial› kurumu olan Biltur Catering’in en önemli  ¤›’n›n yetkilendirdi¤i kurulufla tutanak ile teslim
           art›lar›ndan birini kalite belgeleri oluflturuyor. ‹fl-  ettiklerini paylafl›yor.
           letme Kay›t Belgesi, ISO 9001:2008 Kalite Sistemi  Üretim prosesini denetleyip kontrol edemedik-
           Belgesi, ISO 190001:2007 ‹fl ve ‹flçi Sa¤l›¤› Güven-  leri için katk› maddesi içeren haz›r ürünleri (haz›r
           li¤i Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 14001:2004 Çev-  çorba, haz›r patates püresi vb) üretimde kullan-
           re Yönetim Sistemi, TS ISO 10002:2006 Müflteri    mad›klar›n› dile getiren Sar›kç›, bunun yerine bu
           Memnuniyeti Yönetim Sistemleri belgelerine sahip  tip ürünleri kendi mutfaklar›nda haz›rlad›klar›n›
           olan Biltur Catering, sadece belgelere sahip ol-  duyuruyor. Sar›kç›, flunlar› dile getiriyor: “Tesisi-
           makla kalmay›p sistemleri 40 kifliden oluflan g›da  mizde kulland›¤›m›z tüm etler için mutlak surette
           mühendisinin kontrolüyle uyguluyor. Faaliyetleri-  hayvana ait sa¤l›k raporu, veteriner hekim kesim
           nin detaylar›n› Sar›kç› flöyle anlat›yor: “Biltur Ca-  raporu ve etin sevk edildi¤i araca ait araç dezen-
           tering olarak grup bünyemizde yeralan tüm okul-  feksiyon raporu istenmektedir. Bu raporlardan
           lar›m›z›n sabah kahvalt›lar›, ö¤le yemekleri, ikindi  herhangi biri bulunmad›¤› takdirde sözkonusu et-
           beslenmeleri ile birlikte flirketlerinde istihdam et-  ler depolar›m›za al›nmamaktad›r. Köfte yap›m›nda
           tirdikleri personellerine d›flar›dan yemek sat›n  vakumlu ambalajlarda kemiksiz parça et sat›n al-
           alan her türlü iflyeri, fabrika vb lokasyonlara ye-  makta olup tesisimizdeki k›yma makinelerinde et-
           mek hizmeti vermekteyiz. Yemek hizmeti tafl›ma    leri çekerek köfte yapmaktay›z. Kesinlikle haz›r
           yemek olabilece¤i gibi yerinde üretim yaparak da  köfte ve haz›r k›yma kullanmamaktay›z. Kullan›lan
           sözkonusu hizmeti verebilmekteyiz.” Biltur’un hiz-  tüm meyve sebzeler mutfa¤›m›za günlük taze ola-
           metleri aras›nda her türlü cateringin yan›s›ra kok-  rak gelir ve bu meyve sebzeler mikro klorlar ile y›-
           teyl, brunch, coffee break de yeral›yor.         kama havuzlar›nda dezenfekte edilir.”

            120 KobiEfor Kas›m 2014
   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126