Page 71 - KobiEfor_Temmuz_2013
P. 71
Sezon Pirinç’in
mercimekleri
Ürün portföyünde pi-
rinçten, fasulyeye, no-
huttan mercime¤e 22 farkl› tar›m ürünü olan Sezon
Pirinç Ramazan sofralar›n›n vazgeçilmezi mercimek
çorbas› için yeflil, k›rm›z›, sar› ve siyah olmak üzere
4 farkl› lezzet alternatifi sunuyor. Firma Ege Bölge-
si’nin sar› mercime¤i, Yozgat ve Çorum’un yeflil mer-
cime¤i, Mardin K›z›ltepe mahsulü k›rm›z› mercimek
ve Amerika’dan ithal edilen do¤al Beluga siyah mer- Kempinski Hotel The Dome:
cime¤i Ramazan sofralar›na lezzet katmak için mar-
ketlere sundu. Özel tatlar
Antalya'n›n en yeflil ve sessiz beldelerinden Be-
lek'te konumlanan Kempinski Hotel The Dome, bu
Pera Palace Hotel, Jumeirah: y›l Osmanl› mutfa¤›n›n geleneksel lezzetlerini ça¤-
‹ftar zenginli¤i dafl yorumlarla birlikte iftar sofralar›na tafl›yor. On
bir ay›n sultan›n› bereketi ile karfl›layan Kempinski
Dostlar, ifl arka- Hotel The Dome, Ramazan ay›na özel zengin mönü-
dafllar› ve aile ile süne farkl› sürprizler ve dinletileri de ekleyerek, iftar
paylafl›lacak iftar sof- sohbetlerini uzun soluklu keyfe dönüfltürüyor.
ralar›n›n fl›k, huzurlu, Yemek seçenekleri aras›nda iftariyeliklerden çor-
dinlendirici adresi balara, zeytinya¤l›lardan hamur ifllerine, kuzu tand›r,
Pera Palace Hotel, Hünkar Be¤endi gibi et yemeklerinden leziz tatl›lara
Jumeirah yüzy›ld›r ol- kadar geleneksel Osmanl› ve Türk mutfa¤›n›n gözde
du¤u gibi bu y›l da yemekleri yer al›yor.
misafirlerini en üst
düzeyde a¤›rl›yor. Ramazan sofralar›nda Hamov
Ramazan’da Ha- Damak tad›na düflkünlerin
liç’in büyüleyici man- adresi olan Hamov, iftar saatle-
zaras› eflli¤inde, se- rinde, konuklar›na zengin ve
rin Orient Terrace’ta lezzet dolu bir menü sunu-
ya da Türk ve Akde- yor. Geleneksel iftariyelik
niz lezzetlerinden taba¤› ile hafif bir bafl-
oluflan a la carte me- langݍ ve arzu edenler
nün de yer ald›¤› için bir kase s›cac›k
Agatha Restoran’da çorba… Süzme merci-
iftar aç›labilecek. mek, tarhana, tavuk
Kalabal›k ya da suyu, kabak çorbas›…
küçük iftar sofralar› S›rada zeytinya¤l›lar
için tercih edilebilen iftar menüsünde; “‹ftariyelik- var.. Enginar, taze fasulye,
ler” (Reçel Çeflitleri, Petek Bal ve Kaymak, Hurma, barbunya, közde patl›can , zey-
Zeytin Çeflitleri, Beyaz ve Kaflar Peynir, Past›rma, tinya¤l› dolmalar... Biber, laha-
Sucuk, Kavurma); Ezo Gelin Çorbas›, Geleneksel na, kuru patl›can, yaprak, mid-
Mant› (Domates sos ve kanl›ca yo¤urdu eflli¤in- ye hatta kalamar ve dalak dol-
de), Mantarl› Piliç Dolmas› (‹stanbul pilav› ve so- mas›… ‹steyenler için çerkez ta-
te ›spanak ile) veya Preslenmifl kuzu tand›r (Pat- vu¤u, mercimek köftesi, soslu
l›can be¤endi, mevsim sebzeleri ve kuzu sos) ile patl›can, k›s›r, humus, ac›l› ezme, haydari, fava gibi
F›st›kl› Güllaç veya Kaymak eflli¤inde Geleneksel lezzetlerle dolu, hafif bir meze taba¤› da ayr› bir seçe-
Türk Tatl› taba¤› bulunuyor. nek… Köfte ve börek çeflitleri...
Ev Davetlerinde ise Hamov Catering...
Temmuz 2013 KobiEfor 71